in

Igra Fall Guys dobija alate za kreiranje nivoa

Nakon što je stekla ogromnu popularnost tokom pandemije koronavirusa 2020. godine, unikatna battle royale igra Fall Gays je dodavala nove elemente gameplaya i stizala na nove platforme, a sada developeri nude i alate za kreiranje nivoa.

Riječ je u editoru levela pod nazivom Fall Guys Creative, koji će biti dostupan od 10. maja te je dio Sezone 4 viralnog multiplayer naslova. Editor omogućava igračima da kreiraju multiplayer nivoe (koji se nazivaju Round) korištenjem različitih poznatih objekata, prepreka i “neprijatelja”. Developer Mediatonic ohrabruje igrače da koriste alat kako bi “konačno dizajnirali Round svojih snova”.

Jednom kada igrač kreira Round i testira ga, moći će ga podijeliti s prijateljima putem privatnog lobija ili čak i šire s cijelom zajednicom. Developer tvrdi da će pripremiti liste najboljih nivoa koje su kreirali igrači kako bi povećali njihovu popularnost te će ih smjestiti u karticu Playlists u Show Selectoru.

Kako bi pokazao šta je moguće napraviti s alatima za kreiranje, Mediatonic će ponuditi više od 50 novih nivoa koje su dizajnirali profesionalni kreatori, ali koji su koristili isti set alata dostupan “običnim” igračima.