in

Bethesda i Arkane objavili novi teaser za Prey putem Twittera

Arkane Studios i Bethesda objavili su putem Twittera novi teaser za sve izvjesniju najavu novog sadržaja za svoj megahit Prey.

Novi zagonetni tweet nešto je drukčiji od prošlog budući da nam donosi malu logičku smicalicu u vidu igre riječima. Naime, u sklopu teksta ubačeno je i poneko štampano slovo koje definitivno predstavlja mali rebus. Idemo li redom skupljati velika slova, dobit ćemo prilično nejasnu riječ MRINGNOOGMOOADR koja zapravo i nije riječ, no ukoliko se malo poigramo kombinacijom slova, lako ćemo doći do iduće rečenice “GOOD MORNING MORGAN”, što nadalje asocira na ime glavnog protagonista igre i ključnu rečenicu igre i njenog prvog trailera koji je zapravo predstavljao svojevrsnu verziju Groundhog Daya za glavnog protagonista Morgana Yua.

Šta nam to zapravo Arkane i Bethesda spremaju, za sada nismo sigurni, no velika je šansa da je u pitanju story ekspanzija, možda čak i samostalna po uzoru na Dishonored: Death of the Outsider. Naravno, velika je šansa da ćemo najavu iste vidjeti tek tokom Bethesdine E3 pressice, tako da ćemo još neko vrijeme morati biti strpljivi.

 

(GOODGAMER)