in

The Last of Us došao na PC u sramotnom stanju, igrači su bijesni

PC igrači čekali su skoro deset godina da zaigraju The Last of Us – jednu od najbolje ocijenjenih igara svih vremena. Međutim, ni deset godina očito nije bilo dosta da na PC-ju zaživi pristojna verzija te igre. Umjesto toga, igrače je dočekao jedan od najgorih PC portova u zadnje vrijeme.

The Last of Us je u nepuna 24 sata pokupio više od 5500 negativnih recenzija na Steamu. Da je posrijedi nešto sumnjivo moglo se vidjeti iz činjenice da nijedan medij nije recenzirao igru, tj. nije prije izlaska dobio svoj primjerak PC verzije.

Glavni problemi PC verzije The Last of Us leže u njezinom tehnički neurednom stanju. Igrači se žale na užasnu neoptimizaciju, rušenja, vizualne bugove, duga učitavanja i sl. Ironično je u svemu tome da je izlazak igre ranije bio odgođen “kako bi bila u najboljem mogućem tehničkom stanju”.

Neki su već našli “krivca” za ovakvo stanje jer je za prebacivanje igre na PC bio zadužen tim Iron Galaxy, isti onaj koji je napravio tragediju od PC verzije Batman: Arkham Knighta.

Iz Naughty Doga su se kratko oglasili da su čuli prigovore i da aktivno istražuju problematične stvari PC verzije kako bi ih popravili kroz nadolazeće zakrpe.