in

Hakirani tvorci Stalkera 2, upozoravaju igrače da se paze spoilera

GSC Game World, ukrajinski studio poznat po Stalker serijalu, potvrdio je da su hakirani. Preko Twittera su izjavili kako iza toga stoji hakerska grupa s ruske društvene mreže. Studio kaže kako ih ista grupa sada ucjenjuje i zastrašuje ukradenim podacima.

Navodno ovo nije prvi put da ih je netko pokušao hakirati  – kažu kako su u zadnjih godinu dana konstantno pod hakerskim napadima.

Također su zamolili igrače da se suzdrže od gledanja i distribucije informacija o Stalker 2: Heart of Chernobyl – ako bude što procurilo u javnost. Navode kako zastarjeli materijali ili oni još uvijek u razvoju možda razvodne dojmove koje bi dobili u igri.

Inače, prije ovog su se na ruskoj društvenoj mreži VK.com pojavile objave s navodnim slikama razvoja iz Stalkera 2. Uz te objave se veže hakerska grupa iz Rusije zvana “Vestnik TSS”.

U istim objavama se navodi kako hakeri posjeduju 30 GB podataka iz nadolazećeg Stalker naslova. Grupa je uputila zahtjeve GSC Game Worldu te prijete da će – ukoliko se zahtjevi ne ispune do 15.3. – pustiti “desetke gigabajta” u javnost.

Hakeri traže od developera da “preispitaju svoj stav prema igračima iz Bjelorusije i Rusije” te da vrate rusku lokalizaciju u igru. Traže da se lokalizacija barem vrati u obliku dodatnog sadržaja – ako nije moguće da bude prisutna na datum izlaska.

Da podsjetimo, prošle godine su tvorci Stalkera 2 najavili kako igra neće imati rusku glasovnu glumu te da se igra neće prodavati u Rusiji.

Među zahtjevima je također taj da se na Discord server GCS Game Worlda vrati korisnik “NF Star”. U objavi se navodi kako je taj korisnik dobio ban “nizašto”.

Ova curenja bi mogla biti itekako ozbiljna, ako je vjerovati hakerima. Naime, u njihovoj objavi piše kako su među ukradenim podacima kompletna priča, razni konceptualni crteži, mape, detalje o cutscenama i ostalo.