in

Diablo 3 bi ipak mogao stići na Nintendo Switch

Iako se Blizzard još uvijek suzdržava od službene najave da će Diablo 3 dobiti vlastito prijenosno izdanje, više izvora potvrdilo je da se upravo to kuha iza developerovih odnosno izdavačevih vrata.

Prošle sedmice, Blizzard Entertainment je putem službenog Twitter profila sa svojim pratiteljima podijelio video kojim je navodno suptilno poručio da zaista rade na prebacivanju Diabla 3 na Nintendo Switch konzolu. Naravno, internet je poludio pa se američki izdavač i proizvođač videoigara oglasio kako njihov post nije bio ništa više osim puke zabave.

Međutim, svi smo upoznati s onom starom izrekom „gdje ima dima ima i vatre“, a prema izvorima portala Eurogamer upravo istu možemo primijeniti na slučaj Diablo 3 za Nintendo Switch. Naime, dok Blizzard nastoji raditi u tajnosti dokle god im tako odgovara, anonimni izvori otkrili su da se na portu Diabla 3 za Nintendovu hibridnu konzolu itekako radi, no nisu sigurni hoće li ta verzija uključivati Reaper of Souls i Rise of the Necromancer ekspanzije.

Bilo kako bilo, tim koji radi na Diablo 3 Switch verziji i sam je bio iznenađen prošlosedmičnim Twitter migom budući da je projekt mjesecima udaljen od službene najave.

 

(HCL)