in

Gasi se graničarska igra Knockout City

Ranije ovog tjedna najavljeno je isključivanje servera za besplatne igre kao što su Rumbleverse i Apex Legends Mobile. Trend takvih vijesti o gašenju relativno nedavnih multiplayer naslova nastavljamo informacijom da će svoj kraj dočekati graničarska igra Knockout City.

Aktualna deveta sezona te igre bit će posljednja te će joj se službeni serveri ugasiti 6. 6. 2023. Na konzolama će to značiti trajnu smrt igre, dok će igrači na PC-ju istu moći držati na životu kroz privatne servere. Dakako, privatni serveri neće imati opciju matchmakinga nego ćete ekipu za igranje morati okupiti izvan same igre.

Razlog gašenja igre je da ista više nije održiva. Iako je Knockout City tijekom svog života privukao 12 miliona igrača, većina ih se nije zadržala u igri te ju je početkom 2023. igralo ispod hiljadu igrača dnevno. Ne može se reći da developeri nisu pokušali – imali su kvalitetnu ideju, zanimljive tematske sezone i čak su igru prebacili na free-to-play model. Međutim, još se jednom pokazalo da je tržište multiplayer igara vrlo kompetitivno i da na njemu opstaju samo oni najveći, dok su drugi osuđeni na mrvice.