in

Forza Motorsport donosi 500 vozila po izlasku – samo još ne znamo kada

Na sinoćnoj prezentaciji Xboxovih igara ponovno smo vidjeli Forzu Motorsport. I ponovno smo slušali o tome kako je tehnički najnaprednija igra u serijalu. Kako kažu developeri, simulacija fizike u novoj je igri doživjela veće pomake nego u zadnje tri Forza Motorsport igre kombinirano.

Nije baš najbolje objašnjeno što se pod tim misli, ali za primjer je navedeno da će svaki automobil imati kontekstualno nakupljanje prašine i prljavštine prema svojoj limariji – što u prijevodu znači da će se na svakom vozilu prašina skupljati na drugačijim mjestima, ako vam je do toga stalo.

Nešto su konkretniji developeri bili u prezentaciji u navođenju sadržaja koji će nas dočekati po izlasku igre. Ukupno ćemo tako vidjeti 500 licenciranih automobila te više od 800 nadogradnji za njih. Vozit će se na ukupno 20 lokacija s više ruta i postava staze.

Potvrđeno je još jednom da Forza Motorsport izlazi za PC i Xbox Series X/S, samo još nije otkriveno kada točno. Premda se ranije spominjalo proljeće ove godine, sad stoji samo “2023“, tako da je moguće da je igra potiho odgođena za drugu polovicu godine.