in

Naglo je porasla prodaja igre The Last of Us

Serijal The Last of Us već je prodan u 37 miliona primjeraka, a premda ove godine vjerojatno nećemo vidjeti novu igru, one stare doživljavaju značajan skok u prodaji. Samo na britanskom tržištu prodaja fizičkih kopija The Last of Us Part 1 skočila je prošle sedmice  za 238%, dok je The Last of Us Remastered imao još veći skok od 322% u odnosu na sedmicu prije.

Dakako, jasan razlog za porast prodaje svakako je početak emitiranja serije The Last of Us. Tako je još jednom potvrđeno da adaptacije mogu imati vrlo pozitivan utjecaj na prodaju igara, što smo ranije vidjeli s naslovima kao što su The Witcher 3 i Cyberpunk 2077.

Doduše, ovo ne znači da se The Last of Us u Britaniji prodaje jednako dobro kao nove igre – tu još uvijek vladaju FIFA, Call of Duty i Pokemoni. Konkretno, The Last of Us Part 1 za PS5 bio je 20. najprodavanija igra u Velikoj Britaniji prošloga tjedna, a remaster verzija našla se na 32. mjestu najprodavanijih naslova. Vrijedi pak naglasiti da se ta statistika odnosi samo na prodaju fizičkih kopija igre, dok bi ona digitalna mogla biti podjednako uspješna, ako ne i još veća.