in

Ovo su najočekivanije igre 2023. godine

Svaki je početak godine prilika za nadanje da je pred nama uzbudljivo vrijeme. Što se videoigara tiče, perspektiva je za 2023. definitivno obećavajuća. Ali isto govorimo već godinama i znate kako to ide – neke igre kasne sa zakazanim izlaskom, a neke se požure pa loše tehničko stanje igračima upropasti doživljaj. Iskreno se nadamo da će toga u 2023. biti što manje – ne preostaje nam ništa drugo!

TOP 10+ listu najočekivanijih igara 2023. zapravo nam je bilo teško skrojiti. Toliko je perspektivnih igara najavljeno 2023. da bismo bez problema mogli složiti TOP 50 listu… koju nitko ne bi čitao jer je predugačka. Zato smo se morali ograničiti na deset naslova, uz namjeru da pokrijemo što više različitih žanrova. I novih igara – zato na listi nema prerada, iako se i njima radujemo.

S time na umu, evo koje igre smatramo titanima 2023. godine, barem po dosadašnjim saznanjima, viđenim materijalima i osobnom gamerskom instinktu. Držite fige da barem polovicu ove liste stvarno zaigramo ove godine.

Nastavak legendarnog Breath of the Wilda najavljen je još 2019. i trebao bi biti labuđi pjev šest godina stare konzole Nintendo Switch. Detalji o ovoj igri daju nam se na kapaljku, no znamo da bi sva sloboda istraživanja u prethodnom dijelu ovdje trebala eksplodirati činjenicom da će se Link vinuti u nebesa. Sustavi interakcije s okolišem bili su čarobni u prošloj Zeldi, a Nintendo s Tears of the Kingdom ima priliku još jednom dostaviti granularnost gameplaya kakvu u igrama rijetko vidimo.