in

Gotovo je s podrškom za Marvel’s Avengers, sve će se u igri dijeliti besplatno

Dvije i pol godine nakon lansiranja, akcijska igra Marvel’s Avengers priprema se mirovinu. Razvojni tim Crystal Dynamics najavio je kako će kraj podrške za tu igru nastupiti 30. 9. 2023. godine. To znači da igra od tada izlazi iz prodaje te da ubuduće više neće dobivati nikakve nove sadržaje niti ispravke.

Međutim, igra će se moći igrati do daljnjega, i u single-playeru i kooperativno online. Nadalje, moći ćete ju i dalje preuzimati ako ju već imate kupljeno, ili joj pristupiti kroz pretplatu na Xbox Game Pass i PS Plus Extra.

Zadnje ažuriranje za igru bit će objavljeno 31. 3. ove godine i od tada će biti isključene sve mikrotransakcije. Svi dodatni sadržaji u igri postat će besplatni za sve igrače (i stare i nove), što uključuje sve kostime, sve emoteovechallenge kartice, takedownove i sl.

Iz Crystal Dynamicsa navode kako sve sadržaje unutar igre dijele besplatno u znak zahvale igračima koji su podržali Marvel’s Avengers. Opće je poznato da igra nije opravdala očekivanja unatoč skupoj produkciji, a nije se osobito iskupila ni ekspanzijama. Ako ništa, tehničko stanje se značajno poboljšalo pojavom verzija za PlayStation 5 i Xbox Series X/S.