in

Stefanie Joosten iz MGSV pridružuje se ekipi Death Strandinga

Kojimina PS4 ekskluziva Death Stranding i nakon dvije godine od inicijalne najave predstavlja popriličnu enigmu za kompletnu gaming scenu. Sve što smo dosad dobili jesu tri fantastična i nadasve intrigantna trailera uz otkrivanje zvjezdane ekipe iz svijeta filma koji aktivno sudjeluju u razvoju iste, a sudeći po najnovijim informacijama, Normanu Reedusu, Madsu Mikkelsenu i Guillermu del Torou, pridružit će se i prvo žensko ime, dobro poznato u gamerskim krugovima.

Ukoliko ste odmah pomislili na Emmu Stone, prevarili ste se – glasine vezane za njenu uključenost u Death Stranding opovrgnute su osobno od strane osobe koja je bila i zadužena za montažu “iscurjelih slika”, no umjesto nje u igri bismo trebali vidjeti i Stefanie Joosten, glumicu koju su igrači nedavno mogli vidjeti kao zagonetnu Quiet u Metal Gear Solid V: The Phantom Painu.

Naime, Joostenova je nedavno putem Twittera objavila četiri fotke koje neodoljivo podsjećaju na dosadašnji predstavljeni setting Death Strandinga. Naravno, fanovima nije dugo trebalo da se oglase povodom njenog tweeta i zatrpaju je komentarima, a iako njen angažmanjoš uvijek nije službeno potvrđen, činjenica da je Joosten tokom prošlog mjeseca posjetila holandijski razvojni tim Guerrilla Games, čiji Decima engine pokreće Death Stranding, predstavljaju dovoljno dobar razlog da mislimo da se radi o točnim informacijama te da ćemo gđicu Joosten vidjeti već tokom iduće demonstracije igre, vjerovatno na E3 sajmu.