in

Prva djevojka u Overwatch ligi: Geguri potpisala za Shanghai Dragonse

Južnokorejska profesionalna Overwatch igračica Kim Se-Yeon, poznatija kao Geguri, trebala bi uskoro preći u Shanghai Dragonse.

Overwatch Liga najelitnije je profesionalno takmičenje u Overwatchu gdje se dvanaest ekipa iz cijeloga svijeta bori za titulu najbolje. Liga je već ušla u osmu sedmicu igranja te je svima jasno da su neke ekipe već počele mijenjati svoje sastave i dovoditi nove igrače.

Jedna od tih ekipa je i Shanghai Dragons koji će se upisati u historiji Overwatch eSportsa kao jedina ekipa za koju će nastupati profesionalna ženska igračica video igara.

Geguri je bivša igračica tima ROX Orcas i na eSports scenu Overwatcha probila se kao jedna od najbolje rangiranih tankova u igri. Njene igre sa Zaryom nisu prošle neprimjećeno te je čak bila optuživana za varanje zbog perfektnog ciljanja koje neki od gledalaca nisu vjerovali da je njenih ruku djelo.

Shanghai Dragons trenutno se nalaze na začelju tablice bez pobjede u dosadašnjem dijelu takmičenja. S još dvije partije do kraja prvoga dijela lige, Shanghai Dragonsi prvu će pobjedu potražiti protiv ekipe Fuel iz Dallasa i ekipe Valiant smještene u Los Angelesu. Nakon ovakvih rezultata promjene u ekipi ne bi trebale čuditi nikoga pa će se tako uz Geguri ekipi pridružiti još dva Južno Korejska igrača, Fearless i Ado, te jedan kineski igrač čiji identitet nam još nije poznat.

Nadamo se da Shanghai Dragons neće biti posljednji tim koji je doveo žensku igračicu u svoje redove i da će to od sada postati konstanta, kako u Overwatchu tako i u ostalim eSports naslovima. Bilo kako bilo, već sutra možemo gledati Geguri kako gura payload do potencijalne pobjede svoje nove ekipe.