in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Breath of the Wild nastavak ima novo ime – The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Brojne izmjene

Nastavak za jednu od najboljih igara svih vremena Breath of the Wild ima novo zvanično ime The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, kao i datum izlaska 12. maj 2023.

Novi naslov objavljen je danas kao dio trailera na Nintendo Direct-u, koji je također pokazao istraživanje, nove stasis moći i mnogo prizora još neobjašnjenog razbijenog Hyrule-a koji vidimo u nastavku.

Saopštenje za štampu za igru uključivalo je opis koji potvrđuje da će plutajuća ostrva iznad Hyrule-a ponuditi novi vertikalni prostor za istraživanje u otvorenom svijetu, citiramo: „Pored ogromnih prostanstava Hyrule-a, najnoviji unos u The Legend of Zelda seriji će vas odvesti u nebo i prošireni svijet koji ide još dalje od toga!”

Trailer je počeo sa nizom zidnih rezbarija koje vjerovatno nude tragove o misterioznoj pozadinskoj priči igre, da bi poslije vidjeli Linka kako otvara neka ogromna vrata, trči do ivice plutajućeg ostrva i skače sa padobranom. Zatim vidimo kako će se Link vraćati u teritorije iznad oblaka (putem stene koja lebdi u vazduhu), kako se penje uz korenje drveća na stranama ostrva, i na kraju nešto što izgleda kao ptica od kamena koja se može iskoristiti za letenje.

Igra ranije poznata kao The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 je originalno planirana da bude objavljena tokom 2022. godine ali je odložena za 2023.

Producent serijala Eiji Aounuma rekao je u saopštenju “Da bi iskustvo ove igre učinili nečim posebnim, cijeli razvojni tim nastavlja marljivo da radi na ovom naslovu, pa vas molimo da sačekate još malo.“

Video pogledajte OVDJE.