in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Zvanično najavljen Assassin’s Creed Mirage

Gaming

Ubisoft je zvanično najavio Assassin’s Creed Mirage nakon što su rano jutros objavljene slike iz novog projekta. Francuska kompanija za video igre je također potvrdila u Twitter objavi da ćemo saznati više o igri na Ubisoft Forward showcase-u sljedeće sedmice.

Objavljena je i nova slika iz igre, koja najvjerovatnije prikazuje protagonistu (neki veruju da se radi o Basim-u iz Assassin’s Creed Valhalla-e) koji se obrušava na plijen.

Ubisoft Forward počinje 10. septembra od 20:00 CET.

Sliku za novu igru je prvobitno učio web sajt The Codex Network, mjesto na kojem se okupljaju Assassin’s Creed fanovi. Slika je navodno objavljena iz Ubisoft-ove prodavnice, a još se ranije pričalo da bi Basim mogao da bude glavni karakter u ekspanziji koja je pretvorena u standalone igru.

Prema ranijim glasinama ova igra bi trebala da bude ”manja” i da se više fokusira na stelt sekcije nego što je to bio slučaj sa prethodnim igrama Valhalla i Odyssey gde je open world bio glavni fokus.

Kako navodi američki IGN, Ubisoft radi i na igri pod nazivom Assassin’s Creed Infinity koja bi trebala da bude njihova verzija Fortnite-a.