in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo su moguće cijene iPhone 14 serije – jeftiniji od prethodnika?

Apple

Ostalo je svega 5 dana do predstavljanja iPhone 14 serije. Ona će uključivati četiri modela – iPhone 14, iPhone 14 Max/Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Do sada su kružile informacije da će iPhone 14 serija donijeti više cijene u odnosu na prethodnike, ali TrendForce sada navodi da će to biti slučaj samo sa dva modela, dok će jedan imati nižu cijenu.

Najveća promjena koju će ove godine donijeti iPhone 14 serija u smislu sastava, jeste ta što će nakon dvije godine biti “ukinuta” mini verzija iPhonea, te će je zamijeniti Max ili Plus verzija. Tako bi ove godine trebao stići iPhone 14 Max/Plus.

TrendForce navodi da će Pro modeli ove godine donijeti više cijene u odnosu na prethodnike, ali ne toliko više koliko se nagađalo, dok će navodno obični model imati nižu cijenu. Kako se prenosi u izvještaju, cijena iPhonea 14 Pro bit će 1050 dolara, što je 50 dolara više u odnosu na početnu cijenu iPhonea 13 Pro. iPhone 14 Pro Max navodno će koštati 1150 dolara, što je također 50 dolara više u odnosu na prethodnika.

Za razliku od njih, obični iPhone 14 navodno će imati nižu cijenu od prethodnika. Tako se navodi da će ovaj model koštati 750 dolara, što je 50 dolara manje u odnosu na početnu cijenu iPhonea 13.

Kada je riječ o novom modelu, iPhoneu 13 Max/Plus, TrendForce navodi da će ovaj iPhone koštati 850 dolara, te se tako cjenovno pozicionirati između običnog iPhonea 14 i iPhonea 14 Pro.

Ove se cijene čine smislenim kada uzmemo u obzir da će ove godine iPhone Pro modeli biti znatno napredniji od običnih. Tako će imati drugačiji dizajn prednje strane, bolje procesore, bolje ekrane, kamere itd., navodi GSMArena.