in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Battalion 1944 bit će besplatan od sljedeće sedmice!

Studio Battalion 1944 prekida veze sa Square Enixom, učinit će igru ​​besplatnom

Battalion 1944 bit će potpuno besplatan od sljedeće sedmice, kao rezultat prekida suradnje razvojnog studija Bulkhead Interactive s izdavačem Square Enix.

U izjavi na Steam stranici igre, Bulkhead je objavio: “Službeno smo prekinuli naš odnos sa Square Enixom. Želimo započeti ovo uzbudljivo novo poglavlje gdje smo i započeli, fokusirajući se na igrače. Imajući ovo na umu, pustit ćemo Battalion: Legacy besplatno na Steamu.”

Prema Bulkheadu, Legacy će biti “revidirana i konačna verzija Battalion 1944, koja će biti besplatno objavljena za sve 16. avgusta 2022.”.

“Uzeli smo najbolje aspekte Battaliona 1944 i usavršili ih kako bismo stvorili fluidno iskustvo bez grešaka, koje uključuje funkcionalni preglednik poslužitelja, dodatu frakciju, nova oružja, klasični način igre Search & Destroy sa svim dostupnim oružjem, potpunu preradu korisničkog sučelja i vizualni remont”, objasnio je studio.

“Battalion: Legacy je vrhunac rada objedinjenog u jedno iskustvo stare škole u kojem svi mogu uživati.”

Battalion 1944 prvi put je pokrenut kao Kickstarter 2016. i financiran je u tri dana, ali to je uključivalo prodaju ključeva za PlayStation 4 i Xbox One verzije igre.

“Duboko smo razočarani što Battalion 1944 nikad nije stigao do konzole i vratit ćemo novac svim onima koji podržavaju Kickstarter konzole”, objašnjeno je.

“Hvala svima koji su podržali verziju za konzolu i žao nam je što je trebalo toliko dugo da se ovo ispravi.

Studio sada radi na 5v5 taktičkom FPS Promodu i “FPS sandboxu vođenom igračem” pod nazivom Wardogs, prenosi VGC.