in

Facebook najavio Gaming Creator Program

Društvena mreža Facebook ne želi prepustiti stvari slučaju pa planira privući streamere gaming sadržaja s Twitcha i YouTubea.

Na najvećoj društvenoj mreži još se od prošle godine mogu emitirati gaming sadržaji tako da vaše tetke i stričevi mogu vidjeti kako igrate Dotu 2. No, amatersko emitiranje je jedna stvar, a sasvim je drugo kada na platformi imate streamere čija emitiranja gledaju milioni drugih igrača. Facebook je stoga odlučio predstaviti inicijativu u obliku Gaming Creator Pilot Programa kojim namjeravaju ukrasti streamere Twitchu i YouTubeu.

U tu svrhu Facebook streamerima namjerava ponuditi više načina za komuniciranje sa zajednicom, kao i bolju vidljivost kroz različite platforme uključujući Instagram i Oculus. Streamerima će također dati odgovarajuće alate potrebne za neometano emitiranje u 1080p/60 fps, a ponudit će i odgovarajuću, “poštenu” kompenzaciju, odnosno priliku za zaradu.

 

Facebookov interes za gamingom definitivno nije zanemariv. Infrastrukturu imaju, a nedavnim sklapanjem partnerstva s ESL-om koje im daje ekskluzivno pravo za prijenos nekih velikih eSports takmičenja pokazali su da nema toga što novcem ne mogu kupiti.