in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

O ovoj igri svi pričaju: Deset zanimljivih stvari koje možete da radite u popularnom naslovu Stray

Gaming

Stray, nova igra BlueTwelve Studio koja nas stavlja u mačje šape, uvodi nas u divan svijet naučne fantastike, ali nije sve u igri fikcija, jer možete da radite neke prilično svakodnevne mačje aktivnosti dok igrate Stray.

Hajde onda da pogledamo kojih 10 potpuno normalnih mačjih običaja možete da radite u Stray-u. U nastavku teksta bit će riječi o određenim mehanikama koje se nalaze u igri, zato predlažemo da se vratite tekstu kada završite igru, ako ne želite da vam pokvarimo prvo igranje.

1. Oboriti predmete

Jedna od ranijih zagonetki u igri vas uči da se ponekad isplati da budete dosada tako što obarate konzerve boje da biste napredovali u igri. Ali nisu samo konzerve na meniju. Tu su i flaše, knjige i drugi predmeti na koje ćete naići dok istražujete.

2. Oštrite kandže na tepihu i zidovima

Niko vas neće grditi ako zaoštrite nokte na tepihu ili kauču na koje ste naišli u vašim avanturama.

Tokom čitave igre nailazićete na mnogo mjesta kojima je potrebno grebanje, a ako igrate na PS5, osjetit ćete otpor jer će se uključiti heptička funkcija koja je ubačena u DualSense. Oni koji jure trofeje trebali bi da obrate posebnu pažnju na ovu aktivnost.

3. Otkucajte gluposti na tastaturi

Nemojte se plašiti da skočite na bilo koju tastaturu koju vidite dok igrate Stray, jer nikad ne znate kada će vam zatrebati.

4. Očešite se o nogu robota

Da li roboti osjećaju ljubav? Pa, čini se da dobro reaguju na mačku koja im se trlja o noge, a neki izgleda posebno uživaju u tome. Perverznjaci? Možda, ali koliko zaista želite taj Platinum trofej?

5. Odgovarajuće reagujte na nošenje odeće

Svi smo znali da će Stray mačka nositi simpatičan ruksak, ali kao u svakoj dobroj priči o porijeklu superheroja, važno je otkriti kako je taj heroj dobio svoj prepoznatljiv izgled. Ne nose svi heroji plaštove, neki nose rančeve iako to zaista ne žele.

6. Svirajte klavir

Nismo sigurni da li glavni junak ima tajne muzičke vještine, ali zato postoje situacije u kojima možete da skočite na dirke i ”odsvirate” melodiju. Ovdje bi fino “čučnula” neka ritam mini igra.

7. Gledajte TV

Ponekad vam je potreban odmor od istraživanja, sviranja klavira i grebanja namještaja. Zato ćete u Stray kampanji imati priliku da surfujete kanalima.

8. Zaglavite se u kesi

Ponekad radoznalost mačkama dođe glave, a slično može da se desi i u igri Stray. Dok istražujete vidjet ćete kese u kojima možda mislite da se nalaze specijalne kolekcionarske stvari, ali njihov sadržaj je samo potpuna konfuzija.

9. Igrajte se sa igračkama

Sve vrijedne mačke zaslužuju odmor i zato je BlueTwelve ubacio malo zabave između sata u kojima poboljšavate živote robota oko vas, navodi IGN.

10. Prekinite gaming sesiju

Svaka mačka ima nevjerovatan osećaj za tajming i obožava pažnju. Ista situacija je i sa našim herojem koji voli da izaziva haos dok od karaktera krade mjesto pod reflektorima.