in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Todd Howard potvrdio da Fallout 5 dolazi poslije Elder Scrolls 6

Gaming

Todd Howard je za IGN potvrdio da će Fallout 5 biti sljedeća igra Bethesda Game Studios-a nakon The Elder Scrolls 6, koji će doći poslije Starfield-a.

“Da, Elder Scrolls 6 je u pretprodukciji, a nakon toga ćemo raditi na Fallout 5, tako da imamo veoma gust raspored u narednom periodu. Imamo i neke druge projekte koje također pogledamo s vremena na vrijeme.”

Howard je ranije rekao IGN-u da studio ima već ideju za Fallout 5: “Fallout je dio našeg DNK. Radili smo povremeno sa drugim developerima, ali ne mogu da kažem šta će se desiti. Znate, imamo samo jednu stranicu stvari koje želimo da uradimo sa Fallout 5.” Međutim, Howard nije definitivno potvrdio da će igra izaći odmah poslije The Elder Scrolls 6.

Naravno, sa trenutnim tempom razvoja igara, vjerovatno će proći godine prije nego što vidimo šta je zapravo Fallout 5. U intervjuu, Howard je potvrdio da je rad na Satrfield-u počeo 2015. godine, što znači da će proći gotovo 8 godina kada igra bude izašla. Posljednja velika Elder Scrolls igra, Skyrim, izašla je 2011., a pošto je nastavak tek u pretprodukciji, čekat ćemo sigurno još nekoliko godina dok i tu igru ne vidimo. Ranije smo saznali da je tim pauzirao rad na The Elder Scrolls 6, jer žele da se koncentrišu prvo na Starfield.

Fallout 4 je izašao 2015., a uslijedio je omraženi multiplayer spin-off, Fallout 76. Obje ove igre su igrači doživjeli kao slabija izdanja od prethodnih igara, a Fallout 76 je bilo skoro nemoguće igrati u stanju u kojem je bio prvog dana. Mnogi od tada ne veruju u obećanja koja dolaze iz Bethesda-e, a u današenje vrijeme, uvijek je pametnije biti skeptičan gamer.

The Elder Scrolls je najavljen 2018. godine, a iako ne znamo mnogo o ovoj igri, Phil Spencer komentarisao da će igra biti Xbox ekskluziva.