in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Objavljen datum za Company of Heroes 3

Igrači mogu ovih dana da testiraju i novu kampanju

Gotovo godinu dana nakon što su Relic Entertainment i Sega najavili Company of Heroes 3, sljedeća igra u voljenom strateškom serijalu smještenom u Drugi svjetski rat napokon je dobila datum. Jučer je Relic Entertainment otkrio da CoH3 izlazi 17. novembra ove godine.

Prema saopštenju za javnost, igra će imati četiri frakcije i dve odvojene kampanje kada izađe: otvoreniju Italijansku dinamičnu kampanju, i fokusiraniju, zasnovanu na narativi, Sjevernoafričku operaciju.

Ove kampanje će predstaviti igračima i nove mehanike, uključujući ”bočni oklop, regeneraciju neprijateljskih vozila i vuču, što vam omogućava da premjestite vašu tešku artiljeriju kao što je njemački Flak 36 i britanski 17-Pounder.”

I dok igra neće izaći do novembra, Relic Entertainment promoviše njihov community feedback program, koji igračima daje priliku da testiraju dio kampanje Sjevernoafričke operacije, pod nazivom Mission Alpha.

Misija je od danas pa do 19. jula besplatna na Steam-u i prati Deutsches Afrikakorps (DAK) dok pokušavaju da odbiju Britance sa njihovih utvrđenih pozicija, prenosi IGN.