in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Sea of Stars odložen za 2023. godinu

Studio stavlja zdravlje radnika ispred svega

Sabotage Studio je najavio da će odložiti izlazak njihove igre Sea of Stars, koja je originalno trebala da izađe ove godine, za neki datum u 2023.

“Kako se približavamo veoma velikoj prekretnici, put do lansiranja postaje sve jasniji, i evo nas sa velikim tekstom i našim logom na kraju strane”, navodi se u saopštenju Sabotage studija.

”Imajući na umu naša dva glavna prioriteta – kvalitet života našeg tima i kvalitet završene igre – sada možemo da potvrdimo da će Sea of Stars biti objavljen 2023.”

“Razumijemo da je još čekanja veliki zahtjev, i želimo da se iskreno zahvalimo zajednici na ogromnoj podršci i pozitivnim vibracijama”, nastavlja Sabotage.

”U međuvremenu, razmatramo opcije da ove godine sa svima podijelimo makar dio igre koji će igrači moći da probaju.”

Sea of Stars je prequel prethodne igre Sabotage Studio-a, The Messenger, koja je izašla 2018. godine i bila jedna od najboljih indie igara u godini kada smo dobili Celeste, Into the Breach, Return of the Obra Dinn, Frostpunk i još mnogo kvalitetnih naslova. Kreativnost i rizične ideje se ovih dana jedino mogu vidjeti u indie igrama, a i studiji su mali i potrebna im je naša pomoć.

Za razliku od The Messenger-a, koji je bio sidescrolling beat ‘em up, Sea of Stars je igra iz kompletno drugog žanra i biće turn-based RPG. Igra je prvi put najavljena 2020. i prošlog decembra na Nintendo Direct strimu smo saznali da bi trebala da izađe ove godine.

Sea of Stars dolazi na Nintendo Switch i PC, ali još uvijek nisu isključene i druge platforme. Pratite developere na zvaničnom Youtube kanalu jer jako često objavljuju nove snimke, a aktivni su i na Twitter-u.

The Massenger je imao i nekoliko nominacija na The Game Awards 2018, a osvojio je i nagradu za indie debitanta.