in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Skull & Bones stiže u novembru?

Gaming

Ubisoft-ova open world igra o piratima Skull & Bones navodno će izaći 8. novembra, nakon brojnih komplikacija tokom razvojnog procesa.

Kako izvještava Eurogamer, insajder iz industrije @ALumia_Italia podelio je na Twitter-u da je pronađen datum objavljivanja uslijed unosa igre u Xbox prodavnicu, a izlistano je i mnoštvo DLC-ova za igru. Neki od njih su bonusi za preorder, Bloody Bones’ Legacy Mission, the Ashen Corsair Mission, the Smuggler Pass Token, digitalni album sa muzikom, artbook, i Premium Bonus Pack.

Iako nije jasno šta sadrže pojedinačni paketi, njihovo ubacivanje u Xbox prodavnicu svakako implicira da se Ubisoft bliži zvaničnoj najavi Skull & Bones-a, a od tog momenta će igrači moći i da unaprijed naruče svoju kopiju. Na objavu je reagovao i poznati insajder Tom Henderson, pa je ova informacija dobila na težini.

Ovo nije i jedini dokaz koji sugeriše da uskoro dolazi velika objava. Skull & Bones je ocjenio ESRB 27. juna (i južnokorejski odbor za ocjenjivanje u maju), a igre se prezentuju odborima za ocjenjivanje samo kada su završene ili skoro u kompletnom stanju. U aprilu je procurio i gejmplej koji je imao prilično širok pregled igre, i dok nismo sigurni iz koje faze razvoja je došao, znamo da su određeni igrači igrali Skull & Bones i testirali igru za Ubisoft.

Igra je prvi put prezentovana prije pet godina, 2017. godine, ali je pretrpela odlaganje za odlaganjem, i od jula prošle godine se navodno nalazi u osmoj godini razvoja. U ovom periodu je ušla i u alfa fazu, nakon što je doživjela velike izmjene u septembru 2020.

Bit će pravo iznenađenje ako ovo bude uspješna igra jer je zaista prošla kroz sve krugove razvojnog pakla, a i Ubisoft-ovi ”otvoreni svetovi” ne impresioniraju kao nekad.