in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Diablo Immortal postala najgore ocijenjena igra u historiji Blizzarda

Ovo je čak treća Blizzard-ova igra da dobija ocjenu manju od jedinice

Igra ima ocjenu 0,5 od 10, sa preko 3.000 recenzija.

Blizzard ima još jednu igru sa rezultatom 0,5 – World of Warcraft: The Burning Crusade (ponovno izdanje) iz 2021. godine. Igra je dobila izrazito negativne ocjene zbog dodavanja mikrotransakcija i sistema frakcija koji su mnogi kritikovali.

Međutim, dok obje igre imaju isti korisnički rezultat, Diablo Immortal ima veći procenat negativnih korisničkih recenzija (95,5% u poređenju sa Burning Crusade-ovih 94,6%) i dobio je šest puta više recenzija.

Besplatna MMO igra objavljena je 2. juna na iOS-u i Android-u i kao otvorena beta verzija na PC-ju, ali je ubrzo naišla na negativan prijem zbog ogromnog fokusiranja na mikrotransakcije. Diablo Immortal je besplatna igra, ali ukoliko platite Battle Pass i još ponešto u igri, možete znatno brže i lakše da napredujete, ali i da doplatite razne kozmetičke dodatke kako biste imali jedinstven izgled svog lika, prenosi IGN.

Jedan YouTube kreator je sjeo, uzeo digitron i izračunao koliko novca vam je potrebno ukoliko želite maksimalno da sredite lika svim onim što vam igra nudi. Bellular News kanal je svojom računicom stigao do nevjerovatnih 110.000 dolara.

Upravo zbog toga mnogi ovu igru opisuju kao najpohlepniju igru ikada napravljenu, o čemu svjedoči i gore navedeni podatak.

Jedina druga Blizzard igra koja je dobila ocjenu od korisnika manju od 1.0 na Metacritic-u bio je remaster Warcraft III: Reforged iz 2020. godine, koji je dobio kritike zbog toga što nije uključio preuređene scene prikazane tokom prvobitne najave i što joj nedostaju mnoge društvene karakteristike koje je original iz 2002. godine imao.