in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Gloomhaven dolazi na konzole tokom sljedeće godine

Gaming

Sada kad je digitalna adaptacija društvene igre Gloomhaven dostupna na PC-u, zajedno s njenom ekspanzijom Jaws of the Lion, Asmodee Digital je potvrdio kako će osnovna igra stići i na konzole nekad tokom sljedeće godine.

Gloomhaven je taktički RPG s dungeon crawler elementima u kojoj vodite svoj tim, bilo samostalno ili zajedno s drugima u online co-op modu za četiri igrača, u potrazi za poslom, bogatstvom i rješavanju misterija koji se nalazi u gradu Gloomhavenu. S fokusom na deck-building mehanike, Gloomhaven nudi iznimno zabavne turn-based borbe gdje taktika i dobro poznavanje svog trenutnog lika prevladava, prenosi Gameperspectives.

Igra je do sada putem Steama uspješno privukla niz pozitivnih korisničkih ocjena. Od sveukupno 9,8 hiljada recenzija, njih 8,6 hiljada ocijenjeno je pozitivno, a najviše pohvala usmjereno je prema kvalitetnoj odrađenoj adaptaciji društvene igre koja se trenutno nalazi na vrhu BGG liste najbolje ocijenjenih društvenih igara ikada.o privukla niz pozitivnih korisničkih ocjena.