in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Elden Ring moderi ubacili karaktere iz Star Wars, One Piece, Hollow Knight-a i druge

Potrebna nam je svaka moguća pomoć

Elden Ring moderi trenutno ubacuju tonu franšiza iz pop kulture u igru, i dok su neki interesantni, ima i bizarnih. IGN je učio elemente iz Star Wars, One Piece, Hollow Knight i čak iz Life Is Strange.

Modovi se kreću od jednostavnih kostima kao što je Dark Link iz igre Zelda, koji omogućavaju igračima da se pretvore u njihove omiljene karaktere, ili da koristite oružja kao što je Harry Potter-ov Elden Wand.

Nexus Mods zajednica naporno radi na ubacivanju skoro svake franšize koja se može zamisliti u Elden Ring, a obzirom da je igra izašla prije samo dva mjeseca, sigurno ćemo dobiti još ovakvih sadržaja.

Darth Vader u Elden Ring-u

Star Wars mod ubacuje Darth Vader-a u Elden Ring, a kada smo već počeli da pravimo gaming “salatu”, zašto ga ne opremiti sa svjetlosnim mačem sa dvije oštrice koji je koristio Darth Maul u Episode 1. Oružje je dostupno u pet različitih boja.

One Piece karakteri su također ubačeni u Elden Ring

Luffy je možda previše težak zadatak za modere, ali je u Elden Ring zato stigao njegova desna ruka i korisnik santoryu stila, Zoro. Mač u zubima je isključivo tu iz kozmetičkih razloga, ali druge dvije katane su modifikovane verzije Uchigatana-e i Rivers of Blood.

Samo još jedan One Piece karakter je modovan za Elden Ring pored Zoro-a, a u pitanju je još jedan vješti mačevalac, Mihawk.

Kombinacija Hollow Knight-a i Elden Ring-a je urnebesna

Jedan od najbizarnijih ali u isto vrijeme i genijalni mod je sa protagonistom iz Hollow Knight-a, a vitez je od 2D modela postao potpuno formirani lik iz Elden Ring-a. I čak funkcioniše iznenađujuće dobro.

Dolazi čak i sa svojim nail sword-om.

Došao je i heroj vremena

Obzirom da je impresivno lansiranje Elden Ring-a zagarantovalo njegovo mjesto u historiji igara, ima smisla da i drugo plemstvo dođe u igru. Link iz The Legend of Zelda je modovan u Elden Ring, tako da možete da istražujete Lands Between kao heroj vremena lično.

Ova verzija Link-a je iz Twilight Princess, a igrači mogu da izaberu i Dark Link skin umjesto normalne verzije. Naravno tu su i Master Sword i Hylian Shield.

Karakteri iz Final Fantasy VII: Remake su takođše dodati u Elden Ring, a čak se i party sistem može emulirati sa par pametnih manipulacija mehanikama. Možete koristiti Fusion Sword sa Cloud Strife-om, ili izabrati oružja za pesnice i igrati sa Tifa-om. Nezavisno koga izaberete, drugi karaktere možete da prizovete u formi duha.

Fanovi su uspjeli da kreiraju prilično autentičnog Kratos-a koristeći robusni sistem za kreiranje karaktera u Elden Ring-u, a mod za oružja je kompletirao sliku boga rata.

Ubačen je Leviathan Axe iz God of War (2018), zajendo sa svjetlećim runama, a tu su i Blade of Chaos kao i Nemean Cestus iz God of War III.

Claire Redfield i Jill Valantine su također tu da pomognu sa zombi problemima.

Od oružja možete koristiti nož Lady Dimitrescu, the Dagger of Death’s Flower, iz Resident Evil 8, koji mijenja običan bodež koji dobijate u Elden Ring-u.

Gotovo da ima previše modova za Elden Ring da bi svi stali na jednu listu, ali neki manji su vrijedni pomena. Life is Strange mod koji ubacuje protagonistu Max Caulfield je, pa, čudan, ali za pohvalu je mogućnost odabira nekoliko različitih odijela.

Harry Potter mod ubacuje Elder Wand u Elden Ring, i zapravo funkcioniše kao čarobnjački štap u igri, a igrači mogu da bacaju magije iz modifikovanog Glintstone Staff-a.

Na kraju, neki modovi koji totalno ne pripadaju ovdje ali su takođe impresivni su Excalibur iz Warframe-a i Doomslayer iz Doom-a, a sve ovo je samo početak stvari koje ćemo dobiti u narednim mjesecima i godinama.

Da li ćete iskoristiti neki mod u vašem sljedećem mučenju kroz Lands Between?