in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) The Day Before prelazi na Unreal Engine 5!

Open world survival MMO

The Day Before – open world survival MMO koji se trenutno nalazi na vrhu liste najpoželjnijih igara na Steam-u – prelazi na Unreal Engine 5, ali će iz tog razloga biti pomeren za 1. mart 2023. godine.

Developeri Fntastic su ekskluzivno za IGN izbacili izjavu koja objašnjava da će igra preći na novi napredni engine, ali će zato i morati da bude odložena. Originalan plan je bio da MMO izađe 21. juna.

U izjavi stoji: “Milioni ljudi su ubacili The Day Before na njihove wishlist-e, što je učinilo da The Day before postane jedna od najiščekivanijih igara na svijetu.

“Osjećajući i razumijevajući veliku odgovornost sa kojom se suočavamo, sa ogromnom zahvalnošću u srcu, zadovoljstvonam je da vas obavjestimo da će se The Day Before prebaciti na novu Unreal Engine 5 tehnologiju. Tranzicija na napredniji i prilagođeniji engine za open world-ove, učinit će The Day Before još fantastičnijim. Novi datum za izlazak igre će biti 1. mart 2023.”

The Day Before je surovi open world MMO, koji ima za cilj da kombinira elemente preživljavanja i kompleksnu borbu, vozila i čak socijalne elemente po uzoru na igre kao što je Animal Crossing. Čak i prije prelaska na Unreal 5, kreatori su željeli vrhunske vizualne efekte, a primjer možete vidjeti u 4K raytracing traileru.

Sve više se širi lista igara koje će koristiti Unreal Ungine 5. Novi Tomb Raider i Hellblade 2 su samo neki od naslova za koje je već poznato.