in

Cyberpunk 2077 je već u igrivom obliku, na E3 sajmu očekujemo njegovo predstavljanje

Tweet koji je CD Projekt RED prije nekoliko dana objavio, digao je cijelu gaming javnost na noge i izazvao pravi mali kaos na gaming sceni. Mnogi su famozni “beep” okarakterizirali kao prvi znak života igre i svojevrsni teaser za eventualnu skoru objavu novih detalja o igri, a kako nove glasine govore, vjerovatno su i bili u pravu.

Naime, YouTuber LegacyKillaHD objavio je video u kojem tvrdi da je razvoj igre značajno uznapredovao te da su pojedini njeni dijelovi već igrivi, a da nas veliko razotkrivanje igre očekuje tokom ovogodišnjeg E3 sajma.

Prema informacijama kojima raspolaže spomenuti YouTuber, a do kojih je došao zahvaljujući anonimnom Sonyjevom uposleniku, CDProjekt RED je Sonyju već dostavio tehnički demo igre koji je već dobrim dijelom igriv. Sonyjev uposlenik nadalje tvrdi kako dostavljeni demo prikazuje impresivan dio svijeta igre koji je već dobro ispunjen misijama i lokacijama, ali je isto tako otkrio kako je igra i dalje u ranom razvojnom stadiju te da zahtjeva još mnogo rada, barem još godinu ili dvije, tako da je mala šansa da bismo Cyberpunk 2077 u prodaji mogli vidjeti prije 2020. godine.

Dodatne glasine govore kako CD Projekt RED sprema veliku promocijsku kampanju za igru, koju je zapravo i započeo gorespomenutim tweetom. Prema tim glasinama, slične teasere možemo očekivati i u mjesecima koji su pred nama, a veliko predstavljanje igre sprema se za E3 2018, vjerovatno tokom Sonyjeve pressice, kada bismo trebali vidjeti novi trailer i eventualnu demo verziju koja će biti prikazana “iza zatvorenih vrata”.

Kompletan gore navedeni scenarij svakako nam djeluje vrlo izgledno, no ipak ćemo se morati suzdržati od daljeg nagađanja i pričekati na konkretnije “prave” informacije.