in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sljedeće sedmice konačno stiže kompletna eFootball verzija

Pogledajte trailer!

Konami će konačno objaviti kompletnu verziju eFootball-a 14. aprila, a novi patch će ispraviti razne greške, bugove i dodati nove funkcije koje mnogi čekaju još od prošlog novembra.

Patch 1.0 bi trebao da igru transformiše od nečega što je Konami nazvao ”u osnovi demo” u nešto što je trebalo da bude potpuna fudbalska simulacija prošle jeseni.

U blog objavi na eFootball web stranici, razvojni tim je rekao da su naporno radili da ”povrate povjerenje” igrača i da su slušali povratne informacije kako bi popravili greške, online igranje i ubacili nove mehanike.

Jedan od glavnih noviteta je Dream Team mod, prethodno poznat kao Creative Team, koji dozvoljava igračima da kombinuju svoje kreirane igrače i realne fudbalere u jedan tim, da bi stvorili Dream Team.

Nekoliko izmjena je napravljeno i u eFootball gameplayu. Konami obećava da je odbrana postala generalno intuitivnija, a dodali su i komande za korištenje ramena u duelima, poziv na presing i opcije za jedan na jedan (kao što je L2 dugme u Fifi).

Dodavanje je isto prerađeno, AI će od sada donositi pametnije odluke kada prima ili dodaje loptu, i Konami je dodao i ”stunning pass” komandu za dodatne finese.

Promjene su napravljene i kod šutiranja, a Konami je ubacio različite stilove šuta koje odgovaraju različitim situacijama, a i prilikom driblanja igrači će reagovati bolje nego ranije.

U timskim opcijama, igrači će moći da promjene formacije, mijenjaju uloge igrača, koriste taktike i tako dalje.

Konačno, Konami je usvojio klijent-server sistem kako bi poboljšali online igranje, ali su i dodali da su ove promjene samo vrh ledenog brega u smislu ukupnih popravki koje donosi patch 1.0, prenosi IGN.