in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Blue Box Game Studios tvrdi da nije napustio razvoj Abandoneda

Gaming

Nakon što je razvojni studio Blue Box Game Studios izbrisao niz svojih objava na Twitteru, mnogi su zaključili kako je studio zaustavio razvoj svoje horor igre Abandoned – nešto zbog čega je sada morao javno potvrditi kako te glasine nisu istinite.

“Nedavno smo bili bombardirani zahtjevima i pitanjima u vezi razvojnog statusa igre Abandoned. Što se tiče najnovijih glasina o otkazivanju igre, naš odgovor na to je da su glasine lažne.”

Studio je po zadnjem planu htio lansirati Prologue tokom prva tri mjeseca ove godine, ali je nažalost došlo do nove odgode, izjavivši kako će on stići kada bude stabilan i spreman za igrače, prenosi Gameperspectives.

Cijela najava ove igre uspjela je privući neobično veliku pozornost od fanova Silent Hilla i Metal Gear serijala zbog glasine da iza ove “lažne” igre stoji Hideo Kojima. Naravno, cijeloj toj situaciji nije pomogao ni sam studio zbog upitnih objava koje su dodatno podupirale te glasine.

Cijeli taj marketing doveo je razočaravajućeg prvog teasera koji će sigurno ostati zapamćen u gaming historiiji, a mjeseci koji su slijedili su za studio bili ispunjeni prijetnjama smrću, prevarama i raznim hakiranjima.