in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Rainbow Six prati konkurenciju: Stiže još jedan FPS za mobilne uređaje

Ubisoft-ova taktička pucačina za ponijeti

Ubisoft je najavio Rainbow Six Mobile, novu igru koja donosi gameplay osnove Rainbow Six Siege-a na mobilne uređaje.

Rainbow Six Mobile izgleda i funkcionira kao njegov pandan na konzolama; to je pet na pet FPS u kojem napadate i branite lokaciju sa okruženjima koja možete uništiti i raznim alatima vaših specijalaca. Napadači koriste dronove, eksploziv, i razne druge ofanzivne predmete kako bi se probili do utvrđenja gde se nalazi tim defanzivaca, navodi IGN.

I dok se čini da je Rainbow Six Mobile skoro direktna adaptacija Rainbow Six Siege, postoje i neke značajne promjene. Partije su kraće, jer se R6 Mobile igra u best-of-3 formatu, a i korisnički interface je prilagođen kako bi radio na telefonima. Izgleda i da će se u mobilnoj verziji inicijalno naći manje mapa i operatora. Za sada su potvrđene lokacije Bank i Border, a Ubisoft kaže i da će ”najpopularniji Rainbow Six operatori” biti u igri.

Svaki operator će imati klasični Siege arsenal sa primarnim i sekundarnim oružjem, kao i jedinstvene alatke kao što su neprobojni štitovi, bodljikave žice i slično.

Uprkos kraćim mečevima, modovi su onakvi kakve možete da zamislite za igru koja je nastala od Siege-a. Secure Area i Bomb će biti prisutni, a Ubisoft obećava još nekoliko kada igra izađe. Za sada nisu poznati detalji o drugim modovima

Rainbow Six Mobile je specijalno dizajniran za Android i iOS od strane tima iz Ubisoft Montreal, i dok izgleda kao port Siege-a, tehnički je odvojena igra.