in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY

PlayStation Plus igre za april su najavljene

Hood: Outlaws & Legends, SpongeBob i Slay the Spire besplatni za PlayStation Plus članove

Sony je otkrio PlayStation Plus igre April 2022. U pitanju su tri različita naslova: Hood: Outlaws & Legends (PS5 & PS4), SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated (PS4) i Slay the Spire (PS4).

Kao što je i naznačeno na PlayStation.Blog-u, sve tri igre bit će dostupne svima koji su pretplaćeni na PlayStation Plus servis počevši od utorka, 5. aprila 2022. godine.

Objava o Plus aprilskim igrama nam dolazi nakon “all-new PlayStation Plus” usluge koja treba da se pojavi u junu ove godine. Usluga će pružati tri različita paketa i naplaćivati ih po odgovarajućoj cijeni. U zavisnosti od toga koji paket budete izabrali, moći ćete da imate pristup čak i igrama sa PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation 1 i PSP konzola. Za razliku od Xbox Game Pass-a, ipak, ovaj servis neće osigurati i pristup eksluzivama na datum izlaska besplatno.

Hood: Outlaws & Legends je online multiplayer naslov, u kojem se sa prijateljima igrate Robin Hudove bande koja pokušava da se domogne blaga čuvanog unutar različitih utvrđenja. U pitanju nije vrhunska igra, a u kombinaciji sa ostatkom asambla, čini jedan od najslabijih setova Plus igara do danas.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated remake je igre iz 2003. godine. U pitanju je 3D platformer u kojem se Sunđer Bob, Sendi i Patrik trude da spriječe Planktonov plan da zavlada vodenim svijetom. Ovaj remake ne adresira probleme koje je igre imala još 2003. već se ponaša tek kao port za novije generacije.

Slay the Spire, treća od tri igre u ovomjesečnom paketu je avantura tokom koje pravite svoj dek. Predstavlja interesantnu fuziju između roguelike i kartaških igara i vjerovatno je jedina vrijedna vašeg vremena. Slay the Spire predstavlja spoj najboljih aspekata roguelike i kartaških igara smiskan zajedno dungeon crawler naslovima pa je rezultat nečuveno zadovoljavajuće iskustvo, prenosi IGN.

Pored igara najavljenih za paril, Sony je podijelio i da će Persona 5 biti isključena iz PS Plus kolekcije 11. maja 2022. godine. Stoga se potrudite da je dodate u svoju biblioteku igara kako bi mogli da joj se vratite sve dok imate aktivnu pretplatu.

Dok čekate 5. april, nezaboravite da osigurate sve martovske PlayStation Plus igre – Ark: Survival Evolved, Team Sonic Racing, Ghostrunner, i Ghost of Tsushima: Legends.

PlayStation Plus nema konzistentno jako pakete igara, a iako povremeno zna da iznenadi vrhunskim blokbasterima – u aprilu ove godine razočarava.