in

Overwatch League dan 2: favoriti uspješni pred 250.000 fanova

Ispratili smo i drugi dan (noć?) prve sezone Overwatch lige, kada smo imali prilike da vidimo nastupe i preostalih šest ekipa.

Zanimljiv je i podatak da je oko 250000 konstantnih gledalaca je pratilo prenos uživo na Twitchu. No, da pređemo na mečeve i rezulate, piše B92.

London Spitfire – Florida Mayhem

Duel ekipa koje imaju maksimalan i minimalan broj igrača na svom rosteru. Spitfire, ekipa sastavljena od koreanskih timova GC Busan i KongDoo Panthera je ušla u ovaj meč kao siguran favorit, ali ekipa sa Floride je uspela da ih iznenadi već na prvoj mapi i osvoji prvi bod u seriji. TviQ i Logix su uspevali da nadmaše Birdringa i Profita, ali već na drugoj mapi su londonski koreanci uspjeli da izbore tijesnu pobedu.

Iako su imali šest izmjena na raspolaganju, zanimljivo je da su Spitfireovci nastavili sa istom postavom iz mape u mapu. Ljuta borba se nastavila i na sljedeće dvije mape, ali je ekipa iz Londona na kraju slavila rezultatom 3-1. Ipak, treba naglasiti da su momci sa Floride pokazali zube, iako su ih mnogi karakterisali kao jedan od najslabijih sastava pred početak lige.

Philadelphia Fusion – Houston Outlaws

Ekipa Fusiona je po mnogu čemu bila nepoznata stavka pred početak sezone, jer nisu mogli da se takmiče u pred-sezonskim nastupima zbog logističkih problema. To je dovelo do toga da ih mnogi otpišu i pored dokazanog kvaliteta igrača koji nastupaju za ovaj tim. Ekipa Outlawsa je to osjetila na svojoj koži već na prvoj mapi, kada je Dps duo Shadowburn/Carpe prosjekao put kroz njih i tako zabilježio prvu pobjedu. Tjesna borba se vodila na Horizonu, ali je na kraju pobjeda pripala Outlawsima koji su tako izjednačili rezultat 1-1. Treću mapu je obeležio Pharah duel Shadowburna i Jakea, koji je Rus lako izdominirao i doneo vodstvo svom timu.

Međutim, u posljednjoj regularnoj mapi, Teksašani su uspjeli da relativno lako izjednače na Eichenwaldeu i pored sjajne igre Pokoa na D.Va-i, Outlawsi su uspjeli da uzvrate predvođeni Jakeom, za čijeg Junkrata Fusion nije imao odgovor. Konačna borba se vodila na tie-breaker mapi, Lijiang Toweru, gdje se ponovo videlo da Control nije mod koji leži Outlawsima i Fusion je na kraju slavio konačnim rezultatom 3-2.

Boston Uprising – New York Excelsior

Sportsko rivalstvo Bostona i Njujorka se nastavlja i u Overwatch E-sportu već na početku Overwatch lige. Ove dvije ekipe su sušta suprotnost jedna drugoj – ekipa Bostona je sastavljena od relativno nepoznatih ali talentovanih igrača, dok je sa druge strane sastav Njujorka kompletno sastavljen od provjerenih Koreanaca, uglavnom iz tima LW Blue.

Ono što je iznenadilo na početku je to da se u sastavu NYXL-a od samog početka nije našao Pine, igrač koji se u pred-sezoni pokazao kao nevjerovatan Dps igrač. I pored toga, njegova ekipa je slavila na prvoj mapi, iako je ekipa Bostona pružila snažan otpor. Ali već na Horizonu, ekipa Bostona je pokazala da njihov dive ponekad može da bude i potpuno nezaustavljiv, te su Striker i ekipa iznenadili sve i uzeli mapu Njujorčanima. To je navelo štab NYXLa da za Control uvede Pinea, koji je zatim sa McCree praktično potpuno sam pobijedio mapu za svoj tim, da bi se potom vratio na klupu uz ovacije publike. To je izgleda bilo dovoljno da prelomi meč, jer je njegova ekipa lako pobijedila i Numbani i slavila sa 3-1.