in

Pet najiščekivanijih igara koje dolaze u 2018. godini

Većinu igara u 2018. godini činit će nastavci postojećih serijala, a među njima imamo pet komada koje iščekujemo već neko vrijeme.

5. MONSTER HUNTER WORLD

Monster Hunter serijal nikada nije bio naročito zapažen na zapadnom tržištu te se uglavnom fokusirao na prijenosne platforme. Svejedno, serijal je uspio postati treća najisplativija Capcomova franšiza, a japanski izdavač novim izdanjem želi privući još fanova. U skladu sa nazivom, MHW bit će prva igra u serijalu s nešto otvorenijim svijetom, a izaći će u isto vrijeme na svim tržištima, na najprodavanijim kućnim konzolama ove generacije, a kasnije i na PC-u, piše HCL.hr.

U Monster Hunteru ćemo, sasvim logično, loviti čudovišta. Za razliku od prijašnjih naslova, ovdje će fokus biti postavljen na kooperativni lov s još troje igrača. Da ulovimo sve dinosaure i ostale zvijeri trebat će nam oko 50 sati igranja, ako ne i više, zbog čega će MHW biti jedna od prvih velikih igara 2018. godine.

Ako ste PC igrač i ne da vam se čekati Monster Huntera do jeseni, šanse su da ćete prije dočekati ekskluzivni Mount & Blade II: Bannerlord i ondje loviti živad druge vrste.

4. NI NO KUNI 2: REVENANT KINGDOM

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch bila je jedna od kasnih PS3 ekskluziva koje nikada nisu portane na PlayStation 4. Samim time, dosta je igrača preskočilo ovaj biser japanske animacije. Srećom, Ni no Kuni 2 moći će zaigrati nešto veći broj igrača jer nastavak osim na PS4, dolazi i za PC, nakon brojnih odgoda koje su ga pomaknule s 2017.

Priču ove igre ne bismo vam htjeli unaprijed otkrivati jer bi vam zvučala blesavo. Vrti se oko plemena miša i mačke u gradu zvanom Ding Dong Dell. Već po ovoj rečenici vidite japansku maštovitost koju ili volite ili mrzite. Srećom po nove igrače, priča se odvija stotinama godina nakon originala, tako da poznavanje prijašnjih događanja neće biti ključno za razumijevanje ovog nastavka.

Volite japansko, ali vam je ovo djetinjasto? Valkyria Chronicles 4 nakon dugogodišnje pauze u 2018. će nastaviti svoj alternativni sukob po uzoru na veliki svjetski rat.

3. STATE OF DECAY 2

State of Decay je bio nebrušeni dijamant za kojeg vjerovatno ne biste rekli da se prodao u skoro pet miliiona primjeraka. Taj uspjeh zagarantovao je razvoj većeg nastavka koji će u 2018. biti jedna od najistaknutijih igara s tematikom zombi-apokalipse… osim ako Valve najavi L4D3 jer onda sve pada u vodu.

O samoj igri zapravo ne znamo užasno mnogo toga. Znamo da ćemo u četveročlanom tandemu pustošiti već opustošena naselja u potrazi za predmetima koji bi nam pomogli u tamanjenju zombija i preživljavanju dovoljno dugo da vidimo još jedan izlazak sunca. Pomalo stereotipan scenarij, ali s obzirom da se ovdje radi o Xbox Play Anywhere naslovu, to znači da će snage moći udružiti igrači na PC-u i na Xbox One konzoli, tako da se nadamo kako nas matchmaking neće ostaviti same usred zombi-apokalipse.

Zombiji definitivno nisu za svakoga, stoga Ubisoftov The Crew ima za svakoga ponešto – bilo da se radi o utrkivanju autima, motorima, bolidima, avionima, gliserima ili brodovima.

2. KINGDOM HEARTS 3

Zamislite kako nam je nekada bilo nesvakidašnje da se Disneyjevi likovi nađu u istoj igri s likovima Square Enixa. Danas u Disneyjevoj vreći čuda nisu samo likovi Square Enixa nego i velika većina ostali, od Iron Mana do Homera Simpsona. No, bez obzira što vi mislili o toj megakorporaciji, Kingdom Hearts serijal već se dokazao kao kvalitetna zabava za ljubitelje akcijskog RPG-a, a treći dio čekamo još otkako je bio najavljen sredinom 2015. godine.

Ako s Kingdom Heartsom niste upoznati, većina igara sada je dostupna na PS4 konzoli pa se prije izlaska ove stignete zaljubiti u njih. A za trojku vam stvarno ne treba mnogo čim vidite da je ovo jedna od prezentacijski najuglađenijih japanskih igara koje smo imali prilike vidjeti u trenutnoj generaciji konzola.

Svaka čast Šilji, ali ako niste ljubitelj japanske kuhinje, predlažemo vam da obratite pozornost na čarobni platformer Ori and the Will of the Wisps.

1. METRO EXODUS

Masovni egzodus je u toku, odlaze puni autobusi iz post-apokaliptične zemlje zvane! Taj scenarij čujete svakoga dana, ali slična premisa ipak ima bolje uporište u novoj igri Metro serijala. Doduše, u novom Metrou umjesto autobusa vozit će nas vlak zvan Aurora, kojim će Artyom nastojati prevesti ostatke preživljelih u neki bolji život.

Metro ne bi bio Metro da ne izgleda lijepo za prste polizati, ali isto tako ne bi bio Metro bez režiranih sekvenci. Iako se na prvu čini da će i ova pucačina krenuti po dizajnu otvorenog svijeta, 4A Game naglašava da Exodus ipak nije potpuno nelinearna igra nego da samo ima malo veće levele od prijašnjih igara. U sklopu njih našli su se dinamični sustavi vremenskih (ne)prilika te izmjene dana i noći, stoga ćemo od sada morati dobro isplanirati Artyomove ekspedicije da se ne bismo našli na nepoznatom teritoriju usred mrklog mraka, piše HCL.

U Metrou će se pucati, ali ako vas trta mutanata u 2018. nešto šareniju razonodu moći ćete pronaći s Crackdownom 3.