in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Novi akcioni RPG: Square Enix konačno predstavio Valkyrie Elysium

Gaming

Novi akcioni RPG od Square Enix-a pod nazivom Valkyrie Elysium najavljen je tokom Sony-jevog State of Play-a, sljedeća igra u Valkyrie Profile serijalu koji je počeo još 1999. Igra izlazi na PS5 i PS4 u toku 2022. godine.

Valkyrie Elysium je otkriven sa gameplay trejlerom koji je prikazao istraživanje i borbu u fantasy svijetu, kao i nekoliko detalja o dešavanjima iz igre. Objava na PlayStation blog-u objašnjava da ”Valkyrie serijal prikazuje kraj čovečanstva i njihove susrete sa bogovima kroz jedinstven svijet inspirisan nordijskom mitologijom”.

Čini se da Valkyrie Elysium neće biti direktno povezan sa drugim Valkyrie igrama, jer ista objava na blogu takođe opisuje igru kao ”potpuno novu samostalnu avanturu”. Posljednja igra iz Valkyries serijala je izašla na mobilne telefone 2016. godine u Japanu, pod nazivom Valkyrie Anatomia: The Origin. Nešto kasnije igra je stigla i na zapad.

Druge poznate informacije o ovoj igre je da će Valkyrie Elysium vratiti ratnike Einherjar, kao i kompozitora Motoi Sakuraba-u koji će raditi na muzici. Potvrđeno je i da će igra raditi u 4K i 60FPS na PlayStation 5.

Određeni radoznali gejmeri su još prošlog oktobra primijetili da je Square Enix trejdmarkovao ime Valkyrie Elysium u Japanu, a ove godine su to učinili i u drugim regionima, navodi IGN.