in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Podrška Ukrajini: Doom 2 dizajner objavio svoj prvi nivo za igru još od 1994. godine

Gaming

John Romero, poznati dizajner u svijetu igara, objavio je svoj prvi nivo za Doom 2 u posljednje skoro tri decenije.

Romero, koji je suosnivač kompanije id Software i dizajner koji stoji iza legendardnih pucačina kao što su Wolfenstein 3D, Doom i Quake, objavio specijalni novi Doom 2 nivo

Doom 2 (ili Doom II) je originalno objavljen 1994. godine za MS-DOS. Iako su tokom nekoliko godina od objave stizale ekspanzije i dodatni nivoi, sam Džon Romero nije dizajnirao nijedan Doom 2 nivo od 1994., prenosi Hothardware.

On je novi Doom 2 nivo kreirao kako bi prikupio sredstva za humanitarnu pomoć Ukrajini. Nivo nosi naziv “One Humanity”, a na Twitteru je Romero objavio sljedeću poruku:

“Da bih podržao narod Ukrajine i humanitarne napore Crvenog krsta i Centralnog fonda UN za vanredne situacije, objavljujem novi DOOM II nivo za donaciju od 5 evra. 100% prihoda ide ovim agencijama. Hvala vam.”

Nivo stiže u .WAD fajlu, koji predstavlja standardni format za Doom i Doom II, a sastoji se od readme fajla i eksternog moda. Korisnicima će biti potrebna originalna kopija Doom 2 igre i moderan izvor porta, kako bi se igrao novi nivo.