in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Hakerski napad na rusku novinsku agenciju TASS

Uz web stranicu TASS-a, hakirane su i druge web stranice velikih ruskih medija

Internetska stranica najveće ruske državne novinske agencije TASS postala je meta hakera, objavili su iz odjela za komunikacije.

U objavi stoji da je stranica agencije hakirana te “da su napadači objavili informacije koje ne odgovaraju stvarnosti i s kojima uredništvo TASS-a nema nikakve veze”.

“Posljednjih dana web stranica agencije TASS bila je pod stalnim masovnim cyber napadima. Jučer su napadači uspjeli prevladati zaštitu. Trenutno se radi na vraćanju funkcionalnosti web stranice TASS”, saopćili su iz Odjela za korporativne komunikacije agencije.

Uz web stranicu TASS-a, hakirane su i druge web stranice velikih ruskih medija.

Web stranica novinske agencije RIA također je radila s ograničenim funkcijama, pretraživanje i ažuriranje stranice radilo je sporo. Osim toga, internet stranica Kremlja radi s prekidima, kao i druge web stranice vladinih institucija.

Prošlog vikenda, hakerska grupa Anonymous tvrdila je da je hakirala web stranicu ruske vlade, ali su dužnosnici iz Moskve kasnije opovrgli te navode, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rusija je dodatno izolirana nakon što je ruskim avionima zabranjeno letenje u europskom i kanadskom zračnom prostoru, a brojne banke izbačene iz međunarodnog bankarskog sustava SWIFT.