in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Upozorenje za sve korisnike Windowsa: Preuzeli ste ove igre? Obrišite ih odmah!

Oprez

Windows korisnicima se savjetuje da provjere najnovija preuzimanja sa Microsoft Storea, nakon što su istraživači sigurnosti otkrili lažne igre dizajnirane da inficiraju računare.

Korisnici Windows 10 operativnog sistema su ponovo meta napada, a eksperti za sigurnost Check Point ističu da su otkrili određeni broj opasnih aplikacija, a sve su dostupne u Official Microsoft Storeu, prenosi Express.

Nakon što se instaliraju, ove maliciozne aplikacije mogu da pokrenu Electron Bot malver na računarima, a pomenuti malver je sposoban da kontrolišđe naloge na društvenim mrežama, kao i da podešava kliktanje na oglase bez korisnikovog znanja.

Igre, koje stižu u paketu sa Electron Bot malverom, uključuju nezvanične verzije popularnih naslova, kao što su Temple Run i Subway Surfer. Originalne verzije ovih igara imaju milione preuzimanja na platformi.

Check Point savjetuje korisnicima da budu oprezni u svakom trenutku – čak i kada preuzimaju fajlove sa zvaničnih prodavnica. Dobra ideja je da se izbegavaju aplikacije koje imaju limitiran broj recenzija ili igre koje imaju nazive slične glavnim naslovima.