in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Stiže osvježenje: 2K i LEGO najavili da će praviti sportske igre!

Nekoliko igara na pomolu

LEGO se udružuje sa BioShock i Borderlands izdavačem 2K na razvoju serije LEGO sportskih igara.

VGC izvještava da će ovo partnerstvo kreirati nekoliko igara, od kojih će jedna sigurno biti fudbal, a na igri će raditi Sumo Digital, studio odgovoran za Sackboy: A Big Adventure i Team Sonic Racing.

Takođe se navodi da NBA 2K i WWE 2K developer, Visual Concepts, radi na open world LEGO trci, što se podudara sa prethodnim oglasima za slobodne pozicije za rad na igri sličnog opisa.

Čak i na Twitter biografiji Visual Concept-a stoji: “NBA 2K, WWE 2K, i nova AAA igra od koje će pamet da vam stane.”

Ovo nije prvi put da je LEGO pokazao interesovanje za open world trku, obzirom da Forza Horizon 4 ima LEGO Speed Champions ekspanziju, i LEGO Racers je izašao 1999. godine za N64 i PlayStation. Novo partnerstvo između kompanija dolazi u momentu kada TT Games-u ( LEGO DC Super-Villains, LEGO Star Wars i druge igre) ističe ugovor o ekskluzivnosti.

Pored Forza Horizon 4 ekspanzije, LEGO igre uglavnom prate sličnu formulu poslednjih 15 godina, a samo neke igre poput LEGO Dimensions i LEGO Worlds su pokušali da se izdvoje iz kalupa.

Sljedeća igra koja znamo da izlazi je LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, koja prikazuje svih devet glavnih filmova iz Star Wars serijala i čak uključuje nova stvorenja zasnovana na postojećim LEGO dijelovima.

Obožavatelji koji nisu ljubitelji kockica u digitalnom formatu mogu da pogledaju i nedavno objavljeni Horizon Forbidden West Tallneck LEGO set.