in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stiže beplatan multiplayer na PlayStation-u za Dan zaljubljenih

Besplatno

Korisnici PlayStation 4 i PlayStation 5 konzola dobit će besplatan multiplayer ovog vikenda kao znak pažnje za Dan Zaljubljenih.

Aktivna PlayStation Plus pretplata je obično potrebna kako bi imali pristup bilo kojem multipleyer servisu bilo koje igre, ali igrači će od 12. do 14. februara moći da uživaju u ovim servisima potpuno bespatno, objavio je Sony na svom zvaničnoj stranici.

U svojoj objavi, PlayStation je naveo: “S kim ćete se udružiti ovog vikenda? Podijelite vašu multiplayer ljubav ovog dana zaljubljenih.”

Ovaj besplatni period trajat će od ponoći 12. februara pa sve do minut do ponoći 14. februara, vjerovatno u lokalnom vremenu s obzirom da PlayStation nije specificrao bilo kakvu vremensku zonu kao referentnu. Korisnici će i dalje morati da posjeduju igre u kojima žele da pristupe multiplayeru naravno, ali PlayStation Plus neće biti potreban. Također, ovo ne znači da će PlayStation Plus igre biti dostupne (osim ukoliko vaša pretplata nije zapravo aktivna).

Iako competitive mečevi na Dan Zaljubljenih nisu najromantičnija stvar na svijetu, tu je i puno co-op igara, prenosi IGN.