in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Hitman reboot trilogija sljedeće sedmice dobiva podršku za PC VR

Gaming

IO Interactive je najavio da će korisnici PC-a od sljedeće sedmice moći igrati sve tri igre u Hitman reboot trilogiji u virtualnoj stvarnosti.

Kao i kod PlayStation VR verzije Hitmana 3, vlasnici Hitmana 1 i 2 moći će uvesti razine iz tih naslova u najnovije izdanje kako bi igrali trilogiju u VR-u. Starije igre također će imati koristi od Hitman 3 jer stižu poboljšanja u renderiranju, animaciji i AI.

Iako tek treba potvrditi koje će tačno VR uređaje igra podržavati, IO za sada samo kaže da “podržava najpopularniji hardver”, a sve pojedinosti dolaze prije nego što se pokrene 20. januara.

VR snimke također su prikazane tokom Hitman 3 Year 2 otkrivanja prezentacije, koju možete pogledati u nastavku:

 

“Veoma smo sretni što konačno možemo izdati cijelu igru Hitman Trilogy i pustiti je u PC VR zajednicu”, rekao je viši dizajner igre Eskil Mohl tokom prezentacije.

Mohl je objasnio da je bacanje bila jedna od glavnih stvari koje je tim želio postići, s obzirom na to koliko je važno u glavnim Hitman igrama. Da bi to učinili, igrači ciljaju lijevom rukom, a zatim bacaju desnom rukom.

“Nekako je jednostavno funkcioniralo izvan okvira”, rekao je i dodao:

“Onda smo otkrili da ima dodatnih stvari, da odjednom možeš skočiti iz bacanja ispod ruke ili sa strane, tako da možeš biti poput nindže, ako želiš to ili gotovo kao žongler:”

IO Interactive je također najavio da će sljedeće sedmice biti objavljen poseban Hitman Trilogy bundle.

Hitman Trilogy stiže u digitalnom obliku 20. januara, a bit će dostupan na Xbox Series X/S, PS5, Xbox One, PS4, Epic Games Storeu i Steamu.

Trilogija će također biti dostupna kao dio Xbox Game Passa za konzolu i PC na dan izlaska.