in

Nintendo Switch je najbrže prodavana konzola u američkoj historiji

Nintendo se pohvalio kako je ovih blagdana njihov Switch na tržištu SAD-a bio uspješniji nego Wii u svojim najboljim danima.

Nintendo Switch bio je najtraženiji gamerski pojam u 2017. godini, a i najpoželjniji božićni poklon brojnih gamera širom svijeta. Na tržištima Sjedinjenih Američkih Država i Japana to se odrazilo na konkretne rekorde. U Japanu je Switch u prvoj godini prodaje ostvario bolji rezultat nego PlayStation 2 (najprodavanija kućna konzola do sada). U SAD-u je Switch pak postao najbrže prodavana konzola u historiji.

Što se tiče konkretnih brojki, Switch je u SAD-u prodan u više od 4.8 miliona primjeraka kroz deset mjeseci otkako je na tržištu. Time je postavio novi rekord koji je do sada držala još jedna Nintendova konzola – popularni Wii. Wii se u istom razdoblju prethodno prodao u četiri miliona primjeraka.

Osim postavljanja novog rekorda, Nintendo može biti zadovoljan i time što više od polovice vlasnika Switcha imaju minimalno tri Nintendove igre. Više od 60% kupaca posjeduje Super Mario Odyssey, a Zeldu ima oko 55% vlasnika Switcha, a Mario Kart 8 Deluxe 50% njih.