in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Remedy Entertainment i Tencent rade na novoj free-to-play co-op PvE igri

Uskoro

Remedy Entertainment je najavio partnerstvo s Tencentom te da će zajedno raditi na novoj multiplayer igri koja za sada još ima samo svoje kodno ime – Vanguard. Prema službenoj najavi, igra je originalni Remedy IP i bit će razvijena pomoću Unreal Enginea Epic Games za PC i konzole.

Remedy će biti odgovoran za razvoj igre i njeno globalno objavljivanje, dok će se Tencent baviti izdavanjem i lokalizacijom u odabranim azijskim regijama. Tencent je također osigurao prava za razvoj i objavljivanje mobilne verzije nadolazeće igre.

“Vanguard označava prvi Remedyjev ulazak u poslovni model Games-as-a-Service, koji je izvršio naš vrhunski tim stručnjaka za besplatne igre”, rekao je izvršni direktor Remedyja Tero Virtala.

„Gradimo nešto novo i uzbudljivo za kooperativni prostor za više igrača. Proširenje naših mogućnosti za preuzimanje izdavačke odgovornosti sljedeći je korak u razvoju naše kompanije”

Igra je još uvijek u fazi dokazivanja koncepta tako da vjerovatno nećemo vidjeti potpuno izdanje sljedeće godine. Remedy i Tencent će sufinancirati razvoj od prve godine pa sve do prve godine rada uživo, a obje kompanije dijele neto dobit od igre.