in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

EA je navodno otkazao Harry Potter MMO izdanje

Gaming

MMO temeljen na seriji Harry Potter bio je u produkciji u Electronic Artsu, ali je otkazan jer je izdavač sumnjao u dugovječnost franšize. Kim Salzer, koja je bila EA-ova direktorica marketinga proizvoda od 2000. do 2003., u vrijeme kada je izdavač imao prava na franšizu o Harryju Potteru, otkrila je to tokom Twitch intervjua sa streamerom The Real Brandolorian.

“Temeljito istražen naslov, vrlo uvjereni u uspjeh ovoga, ali ubijen je, zbog nedostatka boljeg izraza, jer je EA u to vrijeme prolazio kroz promjene i jednostavno nisu dovoljno vjerovali da će taj IP imati rok trajanja duži od godinu ili dvije.”

U januaru 2021. Warner Bros. Games je odgodio svoj RPG Harry Potter, Hogwarts Legacy, za 2022. godinu.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u to vrijeme, izdavač je zahvalio obožavateljima na njihovoj “ogromnoj reakciji” na najavu igre prošle godine i potvrdio novu mogućnost za izdavanje.

“Stvaranje najboljeg mogućeg iskustva za sve ljubitelje čarobnjačkog svijeta je najvažnije za nas pa dajemo igri potrebno vrijeme”, stoji u saopćenju.

U nedavnom intervjuu, Warner Bros. je dao naslutiti da bi Hogwarts Legacy mogao biti objavljen krajem 2022. godine.

Rachel Wakely, generalna direktorica Warner Brosa, govorila je za časopis Toy World o IP-u Wizarding World, u kojem je spomenula “dva glavna izdanja u 2022.”. Prvi je nadolazeći film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbeldore, koji u Velikoj Britaniji izlazi 8. aprila, a drugi je Hogwarts Legacy.

“Prema onome što smo vidjeli, lansiranje će biti vrijedno čekanja jer će pružiti jedinstven način na koji obožavatelji komuniciraju s franšizom”, rekla je.