in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Banjo-Kazooie dolazi na Nintendo Switch Online u januaru 2022.

Slijedit će N64 Paper Mario, koji se nedavno pridružio usluzi Switch Online Expansion Pack

Klasična rare igra bit će drugi novi N64 naslov dodan u Expansion Pack od lansiranja u oktobru.

Switch Online biblioteka N64 pokrenuta je u oktobru s devet igara uključujući Super Mario 64, Mario Kart 64, Star Fox 64, Yoshi’s Story, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Mario Tennis, Dr Mario 64, Sin & Punishment i WinBack. Tada je potvrđeno da uskoro dolazi još sedam naslova: Paper Mario, Banjo-Kazooie, Pokémon Snap, The Legend of Zelda: Majora’s Mask, Kirby 64: The Crystal Shards, te Mario Golf i F-Zero X.

“Zadovoljstvo je uvesti ovaj naslov na posljednju Nintendovu konzolu, nudeći još jedan moderan način (uz XboxGamePass i Rare Replay) da uživate u brojnim kolekcionarskim predmetima”, izjavio je Izvorni programer Banjo-Kazooie Rare.

Switchova biblioteka N64 trebala bi u budućnosti primiti više od 20 dodatnih naslova, ako je vjerovati nedavnim podacima platforme.

Korisnik Twittera MondoMega je pomoću ID-ova baze podataka za pokretanje igara utvrdio da je ukupno planirano najmanje 38 igara za uslugu, a to je 17 N64 naslova više nego što je objavljeno za Wii i Wiiu uslugu Virtual Console.