in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najnoviji trailer Horizon Forbidden Westa prikazuje nove neprijatelje s kojima će se Aloy suočiti

Pogledajte trailer

Sony Interactive Entertainment je konačno objavio novi gameplay trailer Horizon Forbidden West.

Trailer pod nazivom ‘New Threats’ fokusira se na neke od masivnih mašina s kojima će se Aloy susresti u postapokaliptičnom svijetu “Zabranjenog Zapada”, a koji se odvija otprilike 1000 godina nakon pada čovječanstva.

U nedavnom postu na PlayStation blogu, programeri iz Guerrilla Gamesa raspravljali su o tome kako su se borba i neprijatelji razvili od Horizon Zero Dawn verzije iz 2017. godine.

“Naše promjene u borbenom dizajnu ostale su vjerne Aloyinom identitetu”, rekao je dizajner Charles Perin.

“Prvo, željeli smo dodati dodatnu dubinu igranju i povećati ograničenje vještina za igrače, kroz vještine kao što su kombinacije u bližoj borbi i Valor Surges. Igrači koji provedu neko vrijeme usavršavajući svoje borbene vještine, pronaći će neke učinkovite i elegantne načine za uklanjanje svojih neprijatelja, Drugo, željeli smo zadovoljiti različite stilove igre i stvarno se usredotočiti na slobodu izbora. Kroz novo oružje i odjeću, koja se može nadograditi na radnom stolu, igrači mogu prilagoditi svoje taktike. Konačno, željeli smo dizajnirati izazovne neprijatelje koji potiču igrače da koriste sve svoje sposobnosti i vještine. Cijeli novi set mašina kao i napredni ljudski neprijatelji držat će igrače na nogama tokom cijele igre”, dodao je.

U avgustu je Sony odgodio datum izlaska igre Horizon Forbidden West s ove godine na 18. februar 2022.

Ubrzo nakon toga također su se pokrenuli planovi da se ne nude besplatne nadogradnje PS5 igračima koji kupe PS4 standardno izdanje ovog naslova.