in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Direktor Endwalker ekspanzije Final Fantasy XIV se izvinio zbog problema s prijavom, nudi sedam besplatnih dana

Besplatan pristup igri na sedam dana

Direktor Endwalker ekspanzije Final Fantasy XIV izvinio se igračima zbog problema s ranim pristupom igrici i ponudio sedam dana besplatnog vremena za igru kako bi to nadoknadio.

U blog postu na službenoj web stranici Final Fantasy XIV, redatelj i producent Naoki Yoshida objasnio je da su poslužitelji igre dostigli svoje granice, što otežava povezivanje igrača.

Iako Endwalker službeno ne izlazi do utorka, igrači koji su izvršili prednarudžbu igre dobivali su rani pristup posljednjih nekoliko dana. To je dovelo do porasta broja igrača, a time i problema s povezivanjem za sve FFXIV igrače (ne samo one koji rano igraju Endwalkera).

“Trenutno, svi svjetovi u svim regijama dostižu ograničenje za prijavu tokom iznimno dugog vremenskog perioda, a napredovanje redova za prijavu dramatično se usporava”, objasnio je Yoshida.

“U cijeloj usluzi FFXIV, broj istovremenih prijava dosegao je hardversko ograničenje, a kao rezultat toga, prijava je zahtijevala prilično dugo vremena, posebno tokom sati kada imamo tendenciju da vidimo povećanu aktivnost igrača. Zbog ovoga mi je iskreno žao”, dodao je.

Yoshida je objasnio da će svi igrači dobiti sedam dana besplatnog vremena za igru kako bi nadoknadili probleme s vezom.

“S obzirom na to da od igrača tražimo da čekaju u redovima prilično dugo i zbog trenutne situacije koja otežava normalno igranje, odlučili smo da ćemo tokom službenog izdavanja Endwalkera 7. decembra ponuditi sedam dana besplatnog vremena igre za sve igrače koji posjeduju punu verziju i imaju aktivnu pretplatu.

Ovo također uključuje igrače koji trenutno igraju na 30-dnevnom besplatnom periodu igranja uključenim prilikom registracije pune verzije igre i one s više računa.

“Osim toga, možemo dati dodatno slobodno vrijeme za igru ovisno o daljnjem razvoju situacije s gužvom. Vrijeme u kojem će biti osigurano besplatno vrijeme za igru, kao i sva dodatna proširenja, bit će objavljeni naknadno. Iskreno cijenimo vašu saradnju i strpljenje u vezi sa trenutnom situacijom.”

Prošlog mjeseca Yoshida, koji je bio vidno uznemiren i u jednom trenutku ganut do suza, potvrdio je tokom livestreama da je Endwalker odgođen na dvije sedmice, od prvobitno planiranog izlaska 23. novembra do 7. decembra.

Proizvođač je naveo da će kratko kašnjenje pomoći da razvojni tim izvrši konačne prilagodbe i dorade prije lansiranja.

“To je nešto što smo finalizirali i donijeli odluku prošlog petka, tako da je vrlo iznenadno”, rekao je.

“Ovo je prvi put, ne samo s XIV-om nego i tokom cijele moje karijere, da smo objavili datum izlaska i da smo isti morali odgoditi, pa se opet osjećam jako loše zbog ovoga.”

Brišući suze, Yoshida je dodao: “Razumijem da su neki od vas uzeli slobodne dane zbog ovoga i znam da su se ljudi pripremali… pokušali smo samo razmisliti postoji li način da napravimo originalno izdanje.”