in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jurassic World Evolution 2 bilježi slabiju prodaju na PC-u

Poznat razlog

Frontier Developments je ažurirao svoja očekivanja prihoda za trenutnu fiskalnu godinu koja završava 31. maja sljedeće godine sa 130-150 na 100-130 miliona funti. Kao razlog iza ove promjene navedena je slabija prodaja naslova Jurassic World Evolution 2 za PC platformu i Elite Dangerous: Odyssey.

Pretprodaja igre Jurassic World Evolution 2 bila je ohrabrujuća s istim razinama koje je postigao Jurassic World Evolution uoči lansiranja u junu 2018. godine. Međutim, prodaja igre nakon lansiranja bila je niža od očekivanog na PC platformi.

Frontier i dalje smatra kako će Evolution 2 nadmašiti prvi dio u serijalu što se tiče prihoda, izjavivši kako očekuju bolju prodaju tokom nadolazećih praznika jer na Steamu bilježe više od 440 hiljada wishlista, ali i tokom sredine sljedeće godine zbog dolaska novog Jurassic World filma. Što se tiče konzolnih verzija na PlayStation i Xbox platformama, prodajne statistike su uglavnom onakve kakve su očekivali, navodi Gameperspectives.

Objava ove informacije jako je utjecala na vrijednost dionice tvrtke, spustivši vrijednost dionice na najnižu vrijednost u posljednjih godinu dana.