in

Death Stranding će 2018. dobiti najavu koja će iznenaditi sve igrače

Hideo Kojima izjavio je kako će 2018. napraviti objavu vezanu uz Death Stranding koja će iznenaditi fanove. Više od bebe u grlu Normana Reedusa.

PlayStation 4 ekskluziva Death Stranding još uvijek nema zacrtan datum izlaska. Šta više, mi još uvijek nemamo blage veze šta ćemo u toj igri tačno raditi. Čini se kako bismo to mogli saznati vrlo brzo. Naime, Hideo Kojima je u intervjuu za magazin Dengeki PlayStation otkrio kako će u 2018. napraviti najavu vezanu uz Death Stranding koja će nas sve iznenaditi.

Glavni kandidat za iznenađenje je upravo datum izlaska – u 2018. godini. Kojima u istom intervjuu otkriva kako su mu iz Sony Interactive Entertainmenta rekli da još nikad nisu vidjeli da razvoj tako velike igre ide tako brzim tempom. To vrlo vjerovatno znači samo jedno – da bi Death Stranding mogao biti jedan od jesenskih hitova 2018.

Doduše, to i ne bi bilo neko veliko iznenađenje s obzirom da je Kojima i ranije navodio kako će igra izaći prije Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, ili još preciznije – prije 2019. godine u kojoj je smještena radnja filma Akira.

Šta vi mislite je li Death Stranding nastavak Metal Gear Solid serijala, P.T., Silent Hills ili potpuno nezavisna igra?