in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

EA Sports mijenja naziv popularne igre FIFA

Brojni noviteti

FIFA 22 bilježi sjajnu prodaju, a prošlogodišnje izdanje (FIFA 21) prodato je u 325 miliona primjeraka, što je čini najprodavanijom sportskom simulacijom u historiji. U prvih sedam dana FIFA-e 22, više od devet miliona igrača odigralo je preko 460 miliona utakmica u najpopularnijem modu Ultimate Team, u kojem igrači sastavljaju svoju ekipu od svih dostupnih igrača.

Ipak, generalni menadžer EA Sportsa Cam Weber izjavio je da kompanija razmatra potpunu promjenu brenda te igre. To znači da bi već od sledeće godine serijal FIFA mogao da dobije novo ime, iako ono još nije otkriveno.

“Trenutno smo u fazi pregovora s FIFA-om oko prava na ime za serijal. Fudbal ima nevjerovatan potencijal, međutim, kako bismo pratili trendove, razmatramo novi naziv za naš fudbalski serijal”, rekao je Weber.

FIFA izlazi od 1994. godine, kada se igra zvala FIFA International Soccer. Svaki sljedeći serijal nosio je naziv FIFA i dve brojke koje su označavale godinu s nekim manjim promenama (FIFA 2000, FIFA Football 2002-2005), ali je u nazivu serijala svaki put bila FIFA, prenosi Index.hr.

Promjena imena bila bi radikalna promjena kao što je bio slučaj s konkurentskim serijalom eFootball, japanskog proizvođača Konamija. Taj legendarni serijal prvo se za evropsko tržište zvao International Superstar Soccer (ISS), kasnije Pro Evolution Soccer (PES), a od ove godine se serijal zove eFootball.

FIFA je ipak neuporedivo najpopularniji serijal sa 325 miliona ukupno prodatih primjeraka, dok je PES serijal prodao 111 miliona.