in

Sve igre na PC-u trebale bi imati opciju brzog učitavanja

Nintendo Switch ima opciju brzog povratka u zadnju igru koju smo igrali. Poznati modder PC igara radi na tome da tu opciju dobiju i neki naslovi na Steamu.

Aktualna generacija konzola omogućila nam je da igre stavimo u tzv. stand by mod te da se pri povratku brzo i izravno vratimo u njih – bez ulaska u glavni meni te prethodnog učitavanja zadnje snimljene pozicije. No, PC igre iz nekog razloga nikada nisu dobile takav tretman. Na Steamu, primjerice, ne postoji opcija da zadnju sesiju igranja suspendirate i ostavite u memoriji kako biste mogli nastaviti s igranjem bez da potrošite minutu ili dvije svog vremena za učitavanje iste.

Srećom, na nečemu sličnom radi modder pod nadimkom Durante, isti onaj koji je spasio Dark Souls na PC-u svega nekoliko sati nakon izlaska sramotnog porta. Durante je dvjema igrama na Steamu dodao opciju brzog pokretanja i učitavanja zadnje snimljene pozicije. Naravno, to je uspio jer su mu to same igre omogućile, no zaista bi bilo korisno kada bi više igara išlo prema tome da igračima ponudi opciju instantnog nastavljanja sa zadnje snimljene pozicije.